Laatste video

Business 010 – Aflevering 1 – Kick-off

Met in deze kick-off aflevering te gast aan tafel: burgemeester Ahmed Aboutaleb over de Rotterdamse economie en de Roadmap Next Economy, oud-minister van financiën en huidig CFO van KPN Kees de Jager over de verhuizing van (een deel van) KPN naar Rotterdam, Sylvia de Haas, commercieel directeur van Flexizone (Henley 360), over nieuwe vormen van huisvesting voor ondernemers en Marcel van der Torre, directeur eigenaar van European Credit Management (ECP) over financieringsvraagstukken van ondernemers. Ook is er aandacht voor de blauwe economie met Siemen Cox op de Business 010 klapstoel. Een wekelijks terugkerend item met interviews van inspirerende ondernemers op bijzondere locaties.

Business 010 – Aflevering 2 – Innovatie

In deze aflevering aandacht voor innovatie in de stad én in de haven. Met aandacht voor digitalisering, blockchain, robotisering en de opkomst van 3D printing: van het printen tot op maat gemaakte BH’s in het Westelijk Handelsterrein tot het printen volledige scheepsonderdelen in de Rotterdamse haven! Met te gast aan tafel Jan Willem Santing, manager Real Estate & Partnership bij Deloitte, Ruud Vodegel, eigenaar/directeur van Advanced Programs, Paul Smits, CFO bij de Port of Rotterdam en Sander Speek, CCO bij AC Tronics, marktleider op het gebied van het reviseren van auto onderdelen. Ook aandacht voor het CIC in een interview met wethouder Struijvenberg op de Business 010 klapstoel.


Business 010 – Aflevering 3 – Duurzaamheid

People, Planet en Profit zijn de sleutelwoorden van deze uitzending. Wat zijn de nationale en internationale duurzaamheidsambities voor de komende jaren en is Rotterdam in 2025 met de Dutch Windwheel een nieuw duurzaam icoon rijker? We praten erover met Gijs Postma van Eneco en Lennart Graaff, conceptontwikkelaar bij BLOC Next Generation. Verder te gast aan tafel: oud-wethouder haven & milieu van Rotterdam en oprichter van accountsbureau Daamen & van Sluis, Wim van Sluis en MVO directeur Maria van der Heijden.


Business 010 – Aflevering 4 – Business & Entertainment

Een aflevering met een vleugje showbizz. Met te gast aan tafel Albert Verlinde, directeur Stage Entertainment en Marc van Kaam, directeur van het oude en nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, over de wereld van musicals en theater. Ook te gast aan tafel is Peter Voolstra, directeur van de Holland Casino Rotterdam, de vestiging die binnenkort als eerste 24 uur per dag haar deuren opent. En tot slot praten we met de jonge ondernemer Rino de Boer van CoffeeBottle over de kracht van Youtube en waarom dit medium niet meer mag ontbreken in de marketingcommuncatiestrategie van iedere ondernemer! Met op de Business 010 klapstoel Danny De munk die binnenkort in het Nieuwe Luxor Theater is te zien met Ciske de Rat de Musical.


Business 010 – Aflevering 5 – Representatie

In deze aflevering aandacht voor representatie op de arbeidsmarkt. Hoe kun je je als ondernemer optimaal profileren zowel online als offline. Met tips van stylist van de sterren Fred van Leer met wie we ook praten over zijn nieuwe kleidingcollectie. Verder te gast aan tafel zijn: presentatiecoach van BN’ers én het bedrijfslijven, Rik Luijcx, Martine Meijburg, oprichter/eigenaar van het LinkedIn Marketingbureau Second Degree en Alexander van Ruiten van het social media monitoring systeem Obi4Wan.


Business 010 – Aflevering 6 – Pioniers

Succesvol en grensverleggend ondernemen betekent vaak risico durven nemen. In deze aflevering aandacht voor dergelijke pioniers. Met Gordon die als ras Amsterdammer binnenkort zijn derde koffiezaak ‘Blushing’ opent in het hart van Rotterdam. Familiebedrijf Van den Assem dat al ruim een eeuw een krachtige positie weet te behouden met haar schoenenimperium, de winnaars van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2016 Kamera Express dat geheel tegen de stroom in grote successen boekt en oud-wethouder economie in Rotterdam Mark Harbers die zich als pionier begeeft in politiek Den Haag.


Business 010 – Aflevering 7 – Vastgoed & Ruimtelijke inrichting

Met in deze aflevering aandacht voor de makelaardij, investeren in vastgoed én in een gezonde werkomgeving. Zowel op kantoor als online. Met tips over akoestiek, design en web beheer. gast aan tafel zijn: Richard den Buitelaar, oprichter van het snelgroeiende makelaarskantoor Q Makelaars, internationaal befaamd designer Edith Gruson (Hadders & Gruson / bekend van onder andere de buitenprojecten van Rotterdam viert de stad!), Bram Roose van Nordic Silence en Kees Schaap van Pro Management Software.


Business 010 – Aflevering 8 – Mobiliteit en Reizen

Deze laatste aflevering van het eerste seizoen van Business 010 staat in het teken van mobiliteit en reizen. Een aflevering met een feestelijk tintje met enkele jubilerende bedrijven aan tafel, waaronder: Ron Louwerse (CEO Rotterdam The Hague Airport) dat onlangs haar 60-jarig bestaan vierde, Erik Jan Gelink, de nieuwe commercieel directeur van het 50-jarige Transavia, Pedro Peters, vertrekkend directeur van de RET, Henk van den Helder, directeur Europa bij Hertz en Jacques Parson, CEO bij Kappé International, voornamelijk bekend van het welbekende See Buy Fly. Op de Business 010 klapstoel de Rotterdamse DJ en producer Ferry Corsten.


Business 010 – Aflevering 9 – Compilatie

Compilatieaflevering waarin een overzicht van de meest inspirerende verhalen van zowel innovatieve start-ups als bekende Nederlanders wordt getoond. Met onder meer Albert Verlinde, Gordon en burgemeester Ahmed Aboutaleb. En verder de beste tips van kleine ondernemers.