Het Zesde Geluk

Jinai Looi

Quote die mij typeert:

“Druk bezig met een grote glimlach.”


Ik ben in deze business gestapt, omdat…

…ik (voor mezelf toen ik 30 jaar werd) een bewuste keuze maakte uit de duizend-en-een dingen, die ik tegelijk deed en ervoor koos om iets te doen waar ikzelf enorm veel plezier aan zou beleven en waar ook anderen blij van zouden worden.

Ik ben ongelooflijk trots op…

…gasten, die van ver komen (Amsterdam!!!) en zelfs invliegen vanuit België, Duitsland en Engeland. En op ons kookboek: Spicy, de West-Kruiskade kookt, waarvan burgemeester Aboutaleb het voorwoord heeft geschreven.

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik…

…dacht dat ik het wel voor elkaar had en dan door onvoorziene omstandigheden belangrijke  afspraken en zaken helemaal van vooraf aan weer moest worden opgezet, waarbij heel veel energie verloren is gegaan. Maar daar heb ik heel veel van mogen leren.

Mijn grootste inspiratie is…

…de ondernemersgeest van mijn vader (ondernemer geweest van zeer uiteenlopende bedrijven, van bakkerij tot videotheek) en broer Hao-En Looi (meester-kok en eigenaar restaurant Gracy’s) en de creativiteit van mijn moeder, van mijn ouders heb ik echt leren koken.

Ik onderscheid mezelf door…

…veel interesse te tonen voor verschillende culturele en sociale projecten en daarin ook actief betrokken te zijn (Lid Studio Zi, Bestuurslid Het Gezelschap Rotterdam, project Harten van ‘t Centrum). En verder door heel veel samen te werken met andere MKB-ers uit de wijk en in Rotterdam.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als…

…een chaotisch snel schakelende control freak, die alles denkt te kunnen.

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als…

…je denkt snel en makkelijk rijk te kunnen worden.

Ik wil niet met pensioen gaan voordat…

…heel Nederland kennis heeft gemaakt met “het zesde geluk”.


< Terug naar overzicht

Het Zesde Geluk

Met Het Zesde Geluk bieden we voor particuliere en zakelijke klanten een unieke en leerzame kookworkshop met internationale gerechten uit diverse uithoeken van de wereld. Ons specialiteiten zijn o.a. authentieke gerechten uit de Aziatische keukens. Daarom zit onze kookstudio aan het verlengde van de West-Kruiskade, de meest multiculturele straat van Nederland.

Ga naar de website van Het Zesde Geluk >