Mesh Lingerie

Lidewij van Twillert

Ik ben in deze business gestapt, omdat…

…ik meer waarde en diepgang in de wereld van mode wil brengen door daar techniek te integreren.

Ik ben ongelooflijk trots op…

…het animo voor de producten van Mesh en natuurlijk alle media-aandacht. Dat is nog steeds niet te bevatten.

Mijn grootste inspiraties zijn…

…technische innovaties, lingerie uit de eerste helft van deze eeuw en (wiskundige) geometrische structuren.

Ik onderscheid mezelf door…

…kennis te hebben op zowel het technische als het modevlak.

Ik wil niet met pensioen gaan voordat…

…Mesh Lingerie een begrip is in Nederland (en wellicht daarbuiten…)


< Terug naar overzicht

Mesh Lingerie

Met Mesh Lingerie wordt iedere vrouw een Muze. Wij maken lingerie op maat gebaseerd op je persoonlijke 3D body scan. De traditionele bh beugel wordt vervangen door een 3D geprint ondersteuningselement, gebaseerd op jouw lichaam. Overige maten die nodig zijn voor het textiele gedeelte worden ook uit de 3D body scan gehaald om zo de perfecte bh te creëren voor een volgende Mesh Muze.

Mesh Lingerie is begonnen als afstudeerproject van Lidewij van Twillert. In juni 2015 studeerde ze af aan de TU Delft met haar master thesis “Creating a Custom Fit Bra Using 3D Body Scanning Technologies”. Ze zocht een project waarin haar visie naar voren zou komen: “Ik denk dat een goed product of kledingstuk alleen kan bestaan wanneer vorm en functie één zijn. In de mode is dat niet altijd het geval en zeker niet bij bh’s: momenteel is het vinden van een bh die mooi (vorm) én comfortabel (functie) is vrijwel . Toen ik in aanraking kwam met 3D scannen moest ik daar iets mee. Ik dacht gelijk aan de perfecte pasvorm. En voor welk kledingstuk is dit nou het meest van belang? Juist, de BH.”

Al tijdens haar afstuderen werd Lidewij geholpen door Simon Luitse, inmiddels ook een alumni van de TU Delft. Simon is verantwoordelijk voor het automatiseren van 3D scan naar bh, zodat de productie efficiënter kan verlopen en dus op grotere schaal gewerkt kan worden. Vanaf juli 2016 is hij ook deel van Mesh Lingerie.

Sinds oktober 2016 is het atelier van Mesh te vinden op het Westelijk Handelsterrein, in 1 van de monumentale pakhuizen. Inmiddels is een eerste officiele pilot van start gegaan waaraan meer dan 30 vrouwen deelnemen om het product én productieproces te testen. De lancering staat voor alsnog gepland in de nazomer van 2017.

Ga naar de website van Mesh Lingerie >