Pettr Zeep

Myrna Petter

Quote die mij typeert:

“Here we go!”


Ik ben in deze business gestapt, omdat…

…ik een persoonlijke voorliefde heb voor vaste zepen. En vanwege het gemis en verkrijgbaarheid daarvan op de Nederlandse markt. Ook leek het me leuk, spannend en leerzaam om een eigen bedrijf op te zetten.

Ik ben ongelooflijk trots op…

…het feit dat mijn bedrijf haar huidige vorm heeft gekregen; een webshop, een winkeltje en een zeepkar voor op markten. En ik ben er trots op dat daar nog steeds beweging in zit. Ik heb een hoop geleerd ondertussen.

Ik ben ooit eens flink op m’n plaat gegaan toen ik…

…Ben niet op m’n plaat gegaan. En af en toe een verkeerde inschatting maken hoort erbij. 🙂

Mijn grootste inspiratie is…

…de zeep zelf in al haar geur en kleur, en de leuke contacten die ik heb met zeepmakers en zeepklanten, die mij vaak op nieuwe ideeën brengen.

Ik onderscheid mezelf door…

…mijn aanbod. Van veel van mijn zepen is Pettr Zeep het enige verkooppunt in Nederland. Ook de samenstelling van mijn collectie is uniek en zal je nergens anders vinden.

Medewerkers van het bedrijf typeren mij als…

…vasthoudend en vrij eigenwijs.

Je gaat het als beginnende ondernemer absoluut niet redden als…

…weet ik niet. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

Ik wil niet met pensioen gaan voordat…

…ik het werken zat ben.


< Terug naar overzicht

Pettr Zeep

Pettr Zeep verzamelt en verkoopt stukken zeep, uit binnen- en buitenland, die vaak sinds lange tijd bekend en geliefd zijn in het land van herkomst. Het gaat dan bijvoorbeeld om familiebedrijven die soms al meer dan een eeuw bezig zijn met de ontwikkeling van hun huidige productaanbod. 
Een dergelijke geschiedenis en ontwikkeling leidt vaak tot prachtige zepen, zowel wat kwaliteit als schoonheid in vormgeving aangaat. Deze bedrijven zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven in het desbetreffende land. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zeep die uit Portugal komt, Ach. Brito, Claus Porto en Confiança, allen van vóór 1900, hebben een rijke geschiedenis, en genieten tegenwoordig zelfs internationale bekendheid, vooral sinds Oprah Winfrey reclame maakte voor Claus Porto zeep. 
Of neem het voorbeeld van Victoria Scandinavian Soap uit Zweden, dat sinds 1924 officieel hofleverancier is voor het Zweedse koningshuis. Om de Marseille zeep van “Savonnerie le Fer à Cheval” niet te vergeten! Gevestigd in Marseille sinds 1856, zijn zij tegenwoordig een van de laatste échte Marseillezeep makers. Soortgelijke verhalen gelden voor “Klar” een Duits familiebedrijf dat sinds 1840 zeep maakt en nog steeds in handen van de Klar nazaten is, en de “Vaasan Aito Saippua Oy” uit Finland, sinds eind 19de eeuw en makers van de echte Sauna Zeep.
De Nablus Zeep, uit het gelijknamige stadje in Palestina, waar al sinds de 10de eeuw een zeepindustrie bestaat, wordt vervaardigd door een familie die daadwerkelijk al 400 jaren zeep maakt.

Buiten deze gerenommeerde, klassieke zeephuizen, interesseert Pettr Zeep zich evenzeer voor zeep met bijzondere ingrediënten of een mooi verhaal. Zoals dat van the “English Soap Company”, die werd opgericht nadat de makers geïnspireerd waren geraakt door de vondst van een groot aantal wonderschone antieke zeepmallen in een oude fabriek in Kent. Uit Harlingen komt de “Ginkel’s” zeep, makers van de aloude brandnetelzeep. De pure zeep met ezelinnenmelk van “Anes & Sens” komt van de Asinerie; de ezeltjes boerderij in de ongerepte Belgische natuur waar de zeep gemaakt wordt. En uit Reykjavik komt de door “Sapusmidjan” ambachtelijke zeep, gemaakt met specifiek IJslandse toevoegingen als vulkaanas en gletsjer ijswater.

Wij hopen dat onze zeepcollectie met evenveel enthousiasme ontvangen wordt als waarmee deze is samengesteld. We vinden het leuk om ervaringen te delen en te lezen, en ook vragen, opmerkingen of aanbevelingen zien we graag tegemoet. 

* Wil je onze zepen behalve bekijken ook ruiken en voelen? Iedere woensdag tussen 10.00 en 18.00 uur is ons winkeltje in Rotterdam geopend! Wees welkom aan de 2e Middellandstraat 16 * 

Ga naar de website van Pettr Zeep >