24 april 2017

Representatie in Business 010

Komend weekend een nieuwe Business 010 met als centrale thema ‘representatie’. Hoe presenteer je jezelf op de arbeidsmarkt? En hoe presenteer je je als bedrijf het beste? Onze tafelgasten geven handige tips en trucs waarmee je jezelf optimaal aan de buitenwereld kan tonen.

Stylist en ondernemer Fred van Leer is een echte Rotterdammer. Vaak verschijnt hij in vol enthousiasme in de media, maar bij Business 010 belooft Fred een andere kant van zichzelf te laten zien. We leren de ondernemer Fred kennen en daarnaast geeft hij handige tips over hoe je je het beste kan kleden als je op zoek bent naar een nieuwe job.

Met alleen goede styling red je het niet, ook is belangrijk hoe je overkomt. Presentatiecoach Rik Luijcx begeleidde onder meer John Williams en Lieke van Lexmond en weet dus alles over hoe je het beste naar de buitenwereld toe kan overkomen.

Essentieel bij het vinden van een baan is een goed LinkedIn-profiel. Martine Meijburg van Second Degree is gespecialiseerd in dit zakelijke sociale medium en vertelt over de do’s en dont’s van een effectieve LinkedIn-pagina, zowel voor bedrijven als individuen.

Social media is ontegenzeggelijk in opkomst de laatste jaren en het wordt voor bedrijven dan ook steeds belangrijker om alles wat er speelt goed te meten. Alexander de Ruiter van OBI4wan speelt daarop in en ontwikkelde een systeem die 24 uur per dag bijhoudt wat en door wie er over jou of jouw bedrijf online gezegd wordt.

Voor veel mensen is het lastig een goede baan te vinden, maar andersom bestaat ook. Geregeld hebben werkgevers hulp nodig bij het vinden van het juiste personeel. En ben je als werkgever wel op de hoogte van nieuwe wetten en regels? Ton van der Leck van WerkgeversServicePunt legt uit hoe zij werknemer en werkgever op unieke wijze met elkaar verbinden.

Verder gaat Ingrid Adriaanse langs bij Second Degree, WerkgeversServicepunt en OBI4wan voor een kijkje op de werkvloer, neemt Rik Luijcx plaats op de klapstoel om hem beter te leren kennen en duikt John Buijsman weer in de wereld van de kleine ondernemer, ditmaal bij Het Derde Servies van Hannie Mans.

Ander nieuws

21 februari 2019

Promo: Business NL

Na veel werk achter de schermen is het bijna zover… Vanaf 3 maart is Business NL te zien op RTL 7 en RTL Z. Kevin... Lees meer »

11 januari 2019

Binnenkort: Business NL in een gloednieuw jasje

Vanaf zondag 3 maart is Business NL terug op de buis in een gloednieuw jasje. Het format Business NL is het nieuwe format waarin de... Lees meer »