Paspoort

ingrid-adriaanse

Verslaggever / Uitvoerend Producent

Ingrid Adriaanse

Quote die mij typeert:

“Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll always land among the stars.”


Waar kunnen mensen je van kennen?

Als persvoorlichter en woordvoerder van enorm veel leuke projecten in Rotterdam op het gebied van citymarketing en festivals. Met als laatste project Rotterdam viert de stad! Een jaar lang hebben we de stad gevierd. Met als letterlijk hoogtepunt De Trap op het stationsplein.

Wat is jouw rol binnen Business 010?

Tijdens Rotterdam viert de stad! leerde ik Kevin Brouwer kennen. Voor zijn programma RTL Trips & Travel maakten we een special over de manifestatie. We klikten enorm. Dezelfde energie, dezelfde drive en dezelfde passie voor zowel media als voor Rotterdam. We hebben onze krachten gebundeld en kwamen na een brainstorm op het strand van Hoek van Holland tot het concept van Business 010. We hebben het format ontwikkeld, bijgeschaafd en weer verder ontwikkeld. Onze rol is voornamelijk die van pionier. Eerst doe je alles zelf, van conceptontwikkeling, sales, marketingcommunicatie en redactie. Nu zijn we uitgegroeid tot een fijn team van bevlogen mensen. Zo kan ik me nu vooral richten op uitvoerende productie, redactie, maar ook verslaggeving. Een nieuwe uitdaging voor mij!

Wat is jouw connectie met Rotterdam?

Ik ben geboren in Rotterdam en kom uit een echt Rotterdams gezin. Die mentaliteit van hard werken, je best doen, met beide benen op de grond blijven staan en gewoon je gezonde boerenverstand gebruiken, zit er bij ons thuis ook in. Positief blijven en gaan! Ik heb voor mijn studie en werk uitstapjes gemaakt naar andere steden als Breda en Hilversum, maar mijn hart ligt in Rotterdam!

Waarom ben je in het Business 010-avontuur gestapt?

Uit passie voor de stad, affiniteit met tv en het voelt nu ook echt als het juiste moment. Rotterdam zit in de lift. De stad bruist. Het enige wat ontbreekt is dat er nog nauwelijks landelijke tv wordt geproduceerd vanuit Rotterdam. Daar springen we met Business 010 op in.

Hoe ondernemend ben je zelf?

Ik ben een bezige bij! Zo begonnen we met Business 010 als tv format, maar bouwen we uit naar een platform met de integratie van online, social, vlogs, mediapartners, de Business 010 borrel en wie weet in de toekomst ook de Business 010 awards. Dat maakt ondernemen leuk! Creëren, bouwen en steeds meer meerwaarde bieden. De kracht van de optelsom! Daarnaast ben ik sinds vier jaar zelfstandig ondernemer en dat is heerlijk in een stad als Rotterdam. Een stad die altijd in beweging is.

Waar kijk je het meest naar uit?

Naar de opnames in februari 2017 aan de Boompjes 701. Het is nu nog hard sleutelen, plannen en invullen aan de achterkant. We hebben een ambitieus plan dat zich daar zal moeten bewijzen. Maar we gaan ervoor! Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll always land amoung the stars..

Wanneer is het Business 010-avontuur voor jou geslaagd?

Wanneer alle betrokkenen er na het eerste seizoen tevreden en enthousiast op terugkijken en de kijkers thuis, ondernemend Nederland, de inhoud en de opzet met net even die andere Rotterdamse aanpak weet te waarderen.


< Terug naar overzicht